Zaanstreek-Waterland

Stekkenmarkt 2022

De stekkenmarkt op zaterdag 15 oktober was een groot succes. Er waren veel bezoekers, het weer was bewolkt maar droog.

Na een kopje koffie of thee en een openingswoordje van onze voorzitter Anneke Hogenes was er eerst een rondleiding door de tuin van gastheer Diederik Slob. De tuin van Diederik in Westzaan was een mooie verrassing. Een enorm diepe tuin, die achter nog weer breder wordt, met een slootje, vijver en prachtige borders. Ook stonden er diverse bijgebouwen, waaronder een kippenhok. De kippen liepen los in de tuin maar dat mag alleen in de herfst en winter, vertelde Diederik.

Er waren veel planten en stekken ingebracht dus was er volop keuze voor de bezoekers. Nieuwe bezoekers waren blij verrast dat de planten gratis waren. Diverse mensen die net een nieuwe tuin hadden, konden zo  voordelig hun tuin beplanten. Ook was er altijd wel iemand die advies kon geven over de plantkeuze. Han Tuinman was ook aanwezig en vele leden maakten weer graag gebruik van zijn adviezen. Ook Diederik weet erg veel van planten en kweekt ook veel planten uit zaad op. Hij heeft ook veel planten en zaden uit zijn tuin uitgedeeld.

Hartelijk dank voor de gastvrijheid, Diederik! Het was een ontzettend leuke ochtend en menig bezoeker ging met volle fietstassen of kofferbak naar huis.