Zaanstreek-Waterland

Terugblik lezing moestuinieren en grondbewerking

23 mei jl. ontvingen wij bezoek van Femke Lampe-Braun, directeur Groei en Bloei, en haar collega Caroline Del Court-Koning. Femke is sinds begin dit jaar bij Groei en Bloei directeur. Zij bezoekt alle afdelingen van Groei en Bloei om te zien en te horen wat de afdelingen doen, nodig hebben, wat er verbeterd kan worden aan de vereniging, het blad of organisatie/activiteiten van de afdelingen. Bij dit gesprek waren drie bestuursleden van onze afdeling en twee leden. We hebben ideeën kunnen uitwisselen. Ook hebben we samen kunnen sparren hoe we wat jongere mensen aan ons kunnen binden en kunnen interesseren om samen de wereld wat groener te maken. 

Femke had aangeboden om aansluitend aan ons gesprek een korte lezing te geven. Wij hebben gekozen voor de lezing moestuinieren en grondverbetering. Een lezing geschikt voor de beginnende moestuinier. Het was een interactieve lezing: iedereen kon tijdens de presentatie zijn vragen kwijt. Een aantal quotes van Femke: begin bij de bodem, begin op tijd maar niet te vroeg, zaai wat je lekker vindt en wat makkelijk is, deel (met andere levende wezens) maar niet te veel :) Femke besteede ook tijd aan het tienpuntenplan  van Groei en Bloei.

Het was leuk dat er ook een aantal niet-leden aanwezig waren. Onder andere een aantal jonge vrouwen die ook met een moestuin zijn begonnen. Eén van hen beheert zelfs een zorgboerderij met moestuin in Landsmeer. Een echtpaar uit Assendelft, dat ook net met een moestuin is gestart, werd spontaan lid. Zij ontvingen daarbij het moestuinboek 'Groentje', dat Femke heeft geschreven. Femke en Caro kregen een pakketje met Zaanse producten als dank voor hun komst en voor het houden van de lezing. 

Ben je ook geinteresseerd in moestuinieren? Je kunt Femke volgen op instagram onder moestuin_avontuinier.