Zaanstreek-Waterland

presentatie een tuin voor het nieuwe klimaat

Lezing een tuin voor het nieuwe klimaat

Op 9 mei jl. organiseerde onze afdeling een lezing door beplantingsdeskundige Margareth Hop van  actifolia. Het was jammer dat er dit keer in tegenstelling tot de vorige lezing, zo weinig belangstellenden kwamen, want de lezing was zeer de moeite waard.

Hittestress of wateroverlast
Margaret vertelde wat je kunt doen tegen hittestress in je tuin of je omgeving en hoe je om kunt gaan met wateroverlast door de steeds vaker voorkomende plensbuien. Ook vertelde zij hoe je het water dat van je dak af komt kunt opvangen in je tuin, in plaats van dat het in het riool stroomt. En wat voor planten je in het deel van je tuin kunt planten waar je het water naar toe leidt.

Op https://www.klimaateffectatlas.nl/nl/ kun je bekijken wat voor hittestress of wateroverlast er in jouw gemeente is.

Expert
Door haar werk als plantenveredelaar bij het praktijkonderzoek van Wageningen UR (PPO) aan boomkwekerijgewassen is Margareth een expert op het gebied van de functionele eigenschappen van planten, waaronder klimaatbestendigheid en de waarde van cultuurplanten voor de biodiversiteit. Zij veredelt nieuwe cultivars en doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van bomen, heesters en vaste planten.

Meer info
Bovenaan de pagina vind u een link naar de presentatie die Margareth gehouden heeft.